Shaqir Fetahu zgjidhet Reis i BFI-së

H. Hfz. Shaqir ef. Fetai zgjidhet Reis Ulema i Bashkësisë Fetare Islame. Ky është vendimi i marrë në një proces zgjedhor nga Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame – BFI, të mbajtur sot në selinë e Bashkësisë në Kondovë.

Anëtarët e Rijasetit të BFI-së votuan mes dy kandidatëve, edhe atë myftiu i Gostivarit dhe u.d. kryetarin aktual, Shaqir Fetahu dhe myftiun e Tetovës Qani Nesimi. Për Fetaun votuan 18 ndërsa për kundërkandidatin 3 anëtarë të Rijasetit.

Rijaseti i BFI-së përbëhet prej Reis ul Ulemasë, Sekretarit të Përgjithshëm të BFI-së, muftinjve, drejtorëve dhe dekanëve të institucioneve arsimore, kryetarëve të shoqatave të Bashkësisë Fetare Islame dhe dy anëtarëve të caktuar nga ana e Reis ul Ulemasë me përvojë në organizimin e jetës fetare në radhët e BFI-së.

Zgjedhja e Reisit të ri erdhi pasi shkarkimit të Sulejman Rexhepit nga Riaseti i BFI-së më 27 Maj të këtij viti.

Related posts

Shënohet edhe viktima e tretë nga Koronavirusi në Maqedoni, vdes gruaja që ishte në respirator

admin

Shërohet plotësisht edhe një pacient i prekur nga Korona

admin

Bujar Osmani i kundërpërgjigjet Zoran Zaevit për Kryeministrin shqiptar

admin

KRRE: Gjysma e çmimit për çdo litër karburant do të përfundojë në llogarinë e shtetit

admin

KRRE vendos sot për çmimet e reja të derivateve të naftës

admin

Mickoski: Karantina ime mbraroi, i kthehem punës

admin