A e dini sa ura ka në territorin e Maqedonisë së Veriut?

Sipas statistikave të fundit, në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka gjithsej 1.622 ura me gjatësi totale prej 44.021 metrash. Nga këto, 482 ura janë pjesë e autostradave, 629 janë pjesë e rrugëve rajonale ndërsa 511 janë pjesë e rrugëve lokale.

Sa i përket urave që janë pjesë e rrugëve lokale, shumica e tyre janë të vendosura në territorin e qytetit të Shkupit, respektivisht 43 ura, po aq ka edhe në Ilinden. Gjithsej 22 ura si pjesë e rrugëve lokale janë të vendosura në Manastir, 18 në komunën e Mogilës, ndërsa nga 16 ura kanë komuna e Gostivarit dhe Brvenicës.

Deri më tani nuk ka të dhëna për vjetërsinë mesatare të urave.

Related posts

Zhbogar: Maqedonia e Veriut do të marrë ndihmë përmes Mekanizmit për mbrojtje civile të BE-së

admin

Ku janë ministri ekologjisë dhe komuna e Tetovës, pasi Tetova u shpall si qyteti më i ndotur në botë!

admin

Mbyllen 14 lokale në Tetovë, nuk zbatuan masat e rekomanduara

admin

Policia jep detaje për 33 vjeçarin nga Piroku që tentoi të ikë gjatë ‘orës policore’

admin

Ahmeti: Dëshirojmë një Kosovë stabile dhe një Kosovë evropiane

admin

Hetohet përgjegjësia e mundshme e kreut të Kumanovës

admin