Qeveria solli dekret për shfrytëzimin e objekteve hotelierike për karantinëAlsat

Qeveria në seancën e djeshme  solli Dekretin me të cilin me ligj mundësohet që personat të vendosen në izolim të rreptë (karantinë) edhe në objektet hotelierike (hotele, motele).

Për objektet e konfirmuara në këtë dekret me fuqi ligjore konfirmohen regjimet për sigurim, hapësirat e veçanta për personat të cilët tregojnë simptoma të virusit, kritere të të ushqyerit, dërgesë të pakove për nevojat e personave të cilëve u është përcaktuar masa e izolimit të rreptë (karantinë), masat për dezinfektim, puna e personelit ose vullnetarëve, grumbullim të mbeturinave dhe punëve tjera të nevojshme teknike.

Transporti i personave të cilëve u është përcaktuar izolimi i rreptë (karantinë) nga vendkalimet kufitare deri tek objektet do të zhvillohet në dy orare: në orën 10:00 dhe në orën 20:00.

Transportin e personave e siguron Sekretarit i përgjithshëm i Qeverisë.

Related posts

Spasovski: Shkurtohen pagat e funksionarëve të emëruar dhe zgjedhur, përfshi presidentin, kryeministrin, ministrat …

admin

30 të arrestuar për shkelje të orës policore në 24 orët e fundit

admin

Moti sot me diell dhe vranësira mesatare

admin

ASh-AAA “PRO” interpelancës të Mexhitit për shkarkimin e Grubit dhe Osmanit

admin

Covid-19, mjekët e infektuar apel për mbrojtje

admin

195 persona janë vendosur në izolim dhe 4 të tjerë në vetizolim në 24 orët e fundit

admin