Përdori medikamentin që Trump sugjeroi kundër koronavirusit, vdes pas gjysmë ore një burrë në SHBA

Një burrë nga Phoenix ka vdekur dhe gruaja e tij është nën kujdesin kritik pasi të dy morën chloroquine phosphate në një përpjekje të dukshme për tu vetë-mjekuar nga coronavirusi, sipas sistemit spitalor Banner Health.

Siç shkruan CNN, Chloroquine është përmendur nga presidenti Donald Trump si një trajtim i mundshëm për Covid-19, por është gjithashtu “një shtesë që përdoret zakonisht në akuariume për të pastruar rezervuarët e peshkut”, tha Banner Health në një deklaratë.

Chloroquine është aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave për trajtimin e malaries, lupusit dhe artritit reumatoid. Por FDA nuk e ka aprovuar atë për të trajtuar coronavirusin.

Ekspertët e Banner Health theksuan se ilaçet – si dhe “ilaçet e tjera të papërshtatshme dhe produktet shtëpiake” – “nuk duhet të merren për të trajtuar ose parandaluar këtë virus”.

Related posts

Astronomët konfirmojnë shpërthimin më të madh ndonjëherë të një supernove

admin

OBSh: Fundi i pandemisë së koronavirusit ende i largët

admin

Sondazhi i ri: Biden në epërsi ndaj Trump

admin

Engel: MCC nuk është dashur t’i bllokojë fondet për Kosovën

admin

Suedia po e trajton koronavirusin “me seriozitet”

admin

Japonia përgatitet për heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme

admin