Ora policore, të punësuarit në fabrika me leje të posaçme

Ndërmarrjet prodhuese dhe fabrikat vazhdojnë prodhimin e tyre të organizuar me ndërrime, edhe gjatë orës policore, ndërsa punëtorët gjatë kohës së ndalesës, do të lëvizin me leje të posaçme për të kryer punën me ndërrime, si dhe natën. Ky vendim u mor në Shtabin e Qeverisë për Koordinim me Kriza. Për më tepër, ndërmarrjet prodhuese, ku kryhet procesi i prodhimit do të duhet të kufizojnë numrin e të punësuarve, dhe distanca midis tyre të jetë 1.5 deri në 2 metra. Në këto ndërmarrje është e detyrueshme të sigurohen dezinfektues për duar dhe sipërfaqe të punës, shërbim i autorizuar të dezinfektojë, dhe në rast kontakti me një rast të konfirmuar me Covid-19, personi menjëherë të izolohet dhe të ai të raportohet në Qendrën e Shëndetit Publik. Rekomandohet që të mos mbahen mbledhjet dhe ato të zhvillohen me telefon ose email.

Related posts

Policia me kontrolle të përforcuara për zbatimin e masave kundër koronavirusit

admin

18 raste të reja me koronavirus në Maqedoninë e Veriut, në total 219

admin

Theret për vdekje një person në fshatin Likovë të Kumanovës

admin

Kafenetë dhe restorantet do të hapen së shpejti, me një mënyrë të veçantë funksionimi

admin

MPJ: Qytetarët që do të kthehen me avion do të paguajnë vetë biletat e aeroplanit

admin

Grupi i Vishegrahdit: Maqedonia vetëm 105 milion euro për luftë kundër Kovid-19

admin