Nga nesër, platformë e unifikuar për mësim në distancë

Nga nesër do vendoset në përdorim platforma e unifikuar nacionale për mësim online e quajtur E-Klasa. Ministri i Arsimit, Arbër Ademi, njoftoi se në faqen elektronike www.eduino.gov.mk do të publikohen video-leksione me kohëzgjatje prej 15 minutash të përgatitura nga mësimdhënësit, për të gjitha klasat dhe për të gjitha lëndët.

Tashmë, sipas Ademit, janë paraqitur më shumë se 600 mësimdhënës të cilët kanë treguar gatishmëri për përgatitjen e këtyre materialeve dhe numri i tyre pritet të rritet. Këto mësimdhënës kanë paralajmëruar përgatitjen e rreth 1000 përmbajtjeve video-leksione të cilat do të kontrollohen dhe do të bëhet kujdes që të mos përsëriten. Për këtë, ministri i Arsimit thonë se janë njoftuar të gjitha shkollat në vend. Ndërkohë, ai shtoi se mësimi vazhdon edhe në distancë, nëpërmjet kanalit të parë dhe të dytë të servisit publik.

Platforma për mësim online është përgatitur nga Byroja për zhvillimin e arsimit dhe UNICEF.

Related posts

Halil Kastrati nesër do të ndan 1000 pako ushqimore në shumë komuna të Maqedonisë së Veriut

admin

Kafenetë dhe restorantet do të hapen së shpejti, me një mënyrë të veçantë funksionimi

admin

KRRE: Gjysma e çmimit për çdo litër karburant do të përfundojë në llogarinë e shtetit

admin

Vazhdon të shkelet ora policore, arrestohen 122 persona

admin

Çfarë do të punojë nga nesër? Përgjigjet ministri Filipçe

admin

Filipçe: Nuk mund të parashikojmë dot se kur mund të dalim nga situata

admin