Mbi 500 paraqitje për mosrespektim të masave nga punëdhënësit

Inspektorati shtetëror i punës njoftoi se qytetarët kanë paraqitur më shumë se 500 raste për mosrespektim të masave shtetërore si pasojë e pandemisë së virusit korona nga punëdhënësit.

-Punëdhënësit në vend që të lironin nga puna njërin prej prindërve që kanë fëmijë deri në moshën 10 vjeçe ose që kujdesen për sëmurë kronikë, kanë kërcënuar kërcënuar me largimin nga puna, tha në konferencën e sotme për shtyp, drejtori i Inspektoratit shtetërorë të Punës, Aljadin Avziu.

Janë paraqitur edhe raste mosrespektimin e rekomandimeve për kufizimin e numrit të punëtorëve dhe mbajtjen e distancës së duhur, dezinfektimin e rregullt të ambientit për punë si dhe për sigurimin e pajisjeve mbrojtëse.

Përveç faqes në internet, rastet mund të paraqiten edhe në numrin 151 31.

Related posts

Çulev: Masën e kufizimit të lëvizjes nuk e kanë respektuar 502 persona

admin

Covid-19, pesë të vdekur dhe 29 të tjerë të infektuar

admin

Koronavirusi në Maqedoni, për 74% më pak qytetarë në kafene dhe restorante

admin

Edhe 5 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 7 shërohen

admin

Bujar Osmani i kundërpërgjigjet Zoran Zaevit për Kryeministrin shqiptar

admin

Covid-19, Austria ofron trajtimin e rasteve urgjente nga Maqedonia e Veriut

admin