Të burgosurat në Lipjan fillojnë prodhimin e maskave kirurgjikale

Në kuadër të implementimit të planit operativ “Corona Virus” me qëllim të mbrojtjes së të burgosurve dhe punonjësve të Shërbimit Korrektuese të Kosovës nga Pandemia “Covid-19”, të burgosurat në QKFL kanë filluar prodhimin e maskave kirurgjikale.

Për prodhimin e maskave kirurgjikale, me rekomandim të mjekëve profesionalë po përdoret material në të cilin nuk depërtojnë mikroorganizmat, pas kalkulimit të kostos së prodhuar, këto maska kushtojnë vetëm 0.10 cent për copë.

Shërbimi Korrektues i Kosovës përmes këtij prodhimi, synon në uljen e shpenzimeve ekonomike në maska kirurgjikale dhe në rritjen e nivelit të parandalimit nga pandemia “Covid -19” nëpër të gjitha institucionet korrektuese.

Maskat e prodhuara nga të burgosurat e QKLF-së, fillimisht do të përdoren për nevojat e të gjitha institucioneve korrektuese dhe atyre të paraburgimit, e nëse është e nevojshme edhe për institucionet të tjera shtetërorë.botasot.

Related posts

Manastirliu: “Nëse keni mundësi punoni nga shtëpia dhe pas lehtësimit të masave”

admin

Ndërron jetë Shahindere Bërlajolli-Stafai

admin

Presidenti Thaçi: Qytetarët dhe policia nuk janë të obliguar që ta zbatojnë vendimin e qeverisë sepse kështu bëjnë vepër penale

admin

Thaçi përkujton eksodin: Kriminelët serbë janë të lirë e drejtësia ndërkombëtare po heshtë

admin

FJOLLA MORINA SHOKON ME DEKLARATËN E FUNDIT: PSE O ZOT E MORE LEZËN, E NUK E MORE ISËN?

admin

Zgjedhjet në Serbi, rezultatet paraprake nxjerrin fitues absolut partinë e Vuçiqit

admin