Mbërritën 40 shtetasit e parë nga jashtë, dërgohen në një hotel në Shkup

40 persona të cilët kanë hyrë në Maqedoni, në vendkalimin kufitar Deve Bair, janë dërguar drejt në hotelin “Ibis” në lagjen Taftalixhe të Shkupit, informon Zhurnal.

Si pjesë e masave për menaxhim me përhapjen e virusit, prej mbrëmë nga ora 21 hyri në fuqi ndalesa për lëvizje e qytetarëve në orët e vona. Është vendosur orë policore e cila do të vlejë nga ora 21 deri në ora 6 e mëngjesit.

Qëllimi i kësaj mase rigoroze, e vendosur për herë të parë në vendin tonë, është mbrojtje maksimale e qytetarëve. Me orët policore nuk do të përfshihen pjesëtarët e MPB-së, ARM-së, ekipet e zjarrfikësve dhe personat nga higjiena komunale të cilët punojnë në ndrime, ndërsa për personat mjekësor do të sigurohen legjitimime speciale. Ora policore nuk vlejnë edhe për ekipet e ndihmës së shpejtë, personat të cilët janë në gjendje të rëndë shëndetësore dhe duhet të shkojnë në dializë.

Për të gjithë ata që e shkelin këtë masë, do të ketë dënim me të holla apo me burg prej 1 viti.

Related posts

BE-ja pritet të vendos hapjen e negociatave me Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërinë

admin

Spitalet private në vend do të trajtojnë pacient me koronavirus

admin

Muaji i Ramazanit fillon më 24 prill

admin

Haziri: VV ka mbet kamp politik pa partner

admin

Qeveria s’ka vendim për pagat e nëpunësve shtetëror

admin

Kreu i Komunës së Gazi Babës shtrihet në spital, pozitiv me koronavirus

admin