Sheqerinska: Ushtria do të sigurojë institucionet vitale shtetërore

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Sehqerinsa në një konfrencë për shtyp informoi se nga mbrëmë edhe zyrtarisht ushtria do të kuqet në ndihmë të institucioneve për ballafaqim me coronavirusin.

Ministrja informoj se në përputhje me këtë vendim është formuar Shtab operativ në mes ushtrisë dhe policisë.

“Në periudhën e ardhshme kemi vendosur fokusin në tre detyra kryesore. Detyra e parë është marrja nën kontroll të vendkalimeve kufitare nga ushtria. Detyra e dytë është angazhimi i përbashkët me ekipet mobilizuese ushtri-polici ku do të kontrollojnë hyrjet dhe daljet e vendbanimeve. Detyra e tretë është sigurimi i institucioneve vitale shtetërore nga ushtria, që deri më tani janë siguruar nga policia, siç janë Kuvendi, Qeveria dhe burgjet”, theksoi Sheqerinska.

Vendimi për të angazhuar ushtrinë nuk ishte e lehtë por ishte e justifikuar.

Sheqerinska shtoi se mediat janë të përjashtuar nga ora policore./Telegrafi/

Related posts

Maqedoni: Nuk do të ketë aplikim, qytetarët drejtpërdrejt do ti marrin kartelat pagesore

admin

MPB-Prokuroria: Zgjedhjet kaluan në atmosferë të qetë, korrekte dhe demokratike

admin

Coronavirus: Këshillat e rreme të shëndetit të cilat duhet t’i injoroni

admin

Oligarkët boll e kanë rrjepur shtetin, le ta çelin qesen!

admin

Çulev-Siarto: Mbështetja nga Hungaria është konfirmim i marrëdhënieve të mira mes dy vendeve

admin

Covid-19, mjekët e infektuar apel për mbrojtje

admin