Filiçe: Po shqyrtohet përdorimi i hidroklorikinës me azitromicinë

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe njoftoi se organet kompetente në vendin tonë po shqyrtojnë përdorimin e kombinimit të plakenilit ose hidroklorikinës me azitromicinën si terapi kundër virusit korona.

“Ata janë të dhëna të fundit në lidhje me kombinimin e atyre dy ilaçeve kundër malarias dhe një antibiotiku. Ata tani te ne janë në fazë të përgatitjes së protokollit nga Fakulteti i farmacisë, nesër Komisioni për Sëmundje Ngjitëse do të shqyrton protokollin do të prezentohen studimet klinike dhe do të merret vendim. Ne e kemi antibiotikun. Formën e ilaçeve kundër malarias nuk e kemi. Kemi komunikuar për ta siguruar”-pohoi Filipçe.

Hidroklorikin përdoret për  të trajtuar  malarian, ndërsa azitromicina është  antibiotik që përdorur për të trajtuar shumë lloje të ndryshme të infeksioneve, të tilla si infeksione të frymëmarrjes, infeksione të lëkurës, infeksione në vesh, infeksione në sy dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme./Alsat

Related posts

Këshilli i Sigurimit vendos sot për zgjatjen e masave

admin

Ora policore në Shkup (foto)

admin

Arbër Ademi: Prej nesër në “TV-KLASA”, më shumë orë për më shumë gjenerata të nxënësve

admin

Bislimovski: Qytetarët faturat mund t’i paguajnë me këste

admin

Opozita shqiptare: Gjendja e Shtëpisë së Alfabetit është dëshmia më e mirë e keqqeversisjes së BDI-së

admin

Ora policore, regjistrohen 33 shkelje brenda 24 orëve të fundit

admin