Coronavirusi: A duhet ta pastrojmë telefonin shpesh?

Përhapja e vazhdueshme e koronavirusit i ka bërë njerëzit të dyshojnë në sjelljet e tyre të përditshme. Si të punojmë nga shtëpia? A duhet të shkojmë në palestër? Sigurisht, këshilla që u jepet të gjithëve është të izolimi nëse keni simptoma, shmangia e takimeve sa më shumë që të jetë e mundur dhe larja e rregullt e duarve.

Kështu që po, një nga sjelljet tona e cila kërkon ndryshim të menjëhershëm duhet të jetë pastrimi i telefonit dhe pajisjeve të tjera elektronike siç është laptopi, rregullisht.

Telefonat janë pajisje shumë të zhytura. Deri në vitin 2011, telefonat po testoheshin për arsye të lidhura me higjenën, dhe u zbulua se një në çdo gjashtë pajisje mban gjurmë të materieve fekale.

Tani, pandemia globale do të thotë që higjena është më e rëndësishme se kurrë, dhe kjo shtrihet edhe në pajisjen tuaj të preferuar.

Bakteret përfshirë ato që shkaktojnë koronavirusin, mund të jetojnë në sipërfaqe deri në tre ditë, thuhet sipas profesorëve nga Princeton dhe Universiteti i Los Angeles.

Related posts

Parlamenti i Spanjës zgjeron gjendjen e jashtëzakonshme për të katërtën herë

admin

Komisionari i BE-së, Gentiloni: Projekti evropian, në rrezik

admin

Universiteti i Oksfordit ndalon testimin e hidroksiklorinës

admin

​Diplomatët e OKB-së konfirmojnë: Mercenarët rusë po luftojnë në Libi

admin

Britani e Madhe/Kufizimet e koronavirusit mund të zgjasin për 6 muaj ose edhe më gjatë

admin

Spanja regjistron numrin më të ulët të viktimave që nga 24 marsi

admin