Orë policore nga ora 21 deri në ora 6

Komisioni ka propozuar një sërë masash për parandalimin e përhapjes së koronavirusit. Propozimet janë që të ketë orë policore prej ora 21 deri në ora 6 të mëngjesit. Prej ora 6 deri në ora 21 të ndalohet grumbullimi në grupe. Gjatë asaj periudhe mund të shkohet vetëm në spital. Personat që duhet të shkojnë në dializë dhe kanë nevojë për ndihmë të shpejtë, mund të lëvizin në shoqërim më së shumti vetëm me dy persona. Nëse personat ndalen nga policia, ata duhet të tregojnë dokumentacion të mjekut se kanë qenë në mjek. Edhe drejtorët e IPSH të kenë lëvizje të limituar vetëm me dokument. Gjithashtu është kërkuar edhe kufizimi i barnatoreve kujdestare. Nga Kompanitë e taksive është kërkuar të kenë numër të kufizuar të makinave kujdestare. Ndalohet lëvizja e makinave publike prej ora 21 deri në ora 06. Ky është propozimi, i cili po diskutohet në seancën e Qeverisë, e cila filloi në ora 18.

Related posts

Infektohet punonjësja në poliklinikën e Çairit, izolohen të gjithë që kanë pasur kontakt

admin

Angellovska: Pagesa për TVSH-në gjatë muajit prill është ulur për 43 për qind

admin

Rritja e akcizës së derivateve të naftës, në shqyrtim

admin

Në Tetovë dhe Gostivar ka ulje të lëvizjes së qytetarëve

admin

Vendimet e Qeverisë nuk respektohen në teren, Inspektoratet regjistrojnë shkelje të shumta

admin

Arrestohen 44 persona për mosrespektim të masës për ndalesë të lëvizjes

admin