Gazeta Zyrtare shpall urdhëresat e para me fuqi ligji

Në Gazetën Zyrtare me Nr 70, me datën 19.3.2020 janë shpallur urdhëresat e para të qeverisë me fuqi të ligjit. Këto janë ndryshimet e para ligjore për të cilat ka marrë vendim qeveria pas shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme.Ekzekutivi ka ndryshuar ligjet që përndryshe janë përgjegjësi e legjislaturës – Kuvendit. Në të katër ligjet, ndryshimet e miratuara përkohësisht nga Qeveria janë të natyrës teknike. Gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, pezullohen provimet për ekspertizë, noterë, ndërmjetësues dhe provimin e jurisprudencës.

Related posts

Izet Mexhiti falënderon votuesit, premton se nuk do t’i zhgënjej

admin

Dy viktima nga dhuna në familje gjatë pandemisë, rastet nuk raportohen

admin

Filipçe apel qytetarëve: Qëndroni në shtëpi, do të shtrëngojmë masat

admin

Filloi lehtësimi i masave

admin

BE u kërkon vendeve që të zhbllokojnë kufijtë, në mënyrë që të kalojë transporti i mallrave për 15 minuta

admin

Kartat e identitetit dhe patentë shoferët do të dorëzohen në adresa shtëpiake

admin