Do të përgatitet plan për kufizimin e lëvizjes, shtyhet afati i dokumenteve personale

Në seancën e sotme Qeveria ka vendosur që Ministria e Mbrojtjes, Ushtria dhe MPB të përgatisin analizë dhe plan për futjen eventuale të masave  shtrënguese për lëvizjen e qytetarëve si pasojë e pandemisë së virusit korona. Në seancën e sotme të Qeverisë është vendosur gjithashtu të ndalet rritja e çmimit të limonit, portokallit, mandarinës, grejpfrutit dhe klementinës. Çmimi i këtyre produkteve do të jetë ekuivalent me çmimin që ka qenë para 11 marsit të vitit 2020.

Qeveria gjithashtu ka marrë vendim në lidhje me dokumentet personale me afat të skaduar, afati i tyre do të shtyhet  për kohë derisa do të zgjasë gjendja e jashtëzakonshme.

Është shqyrtuar edhe problemi me qytetarët tanë që janë bllokuar në vende tjera si pasojë e gjendjes aktuale me Covid-19. Për t’u siguruar atyre mundësinë për t’u kthyer në vend, do të përgatitet plan i posaçëm për fluturime humanitare me ç’rast ata do të jenë të detyruar kur të kthehen do të qëndrojnë në karantinë për sigurinë e tyre dhe të qytetarëve tjerë./Alsat

Related posts

FMN ndan 175.2 milion euro për Maqedoninë e Veriut

admin

Nuhiu: Dënim me burg deri në 3 vjet dhe gjobë deri në 2500 euro për shkelësit e masave të Qeverisë

admin

Dimitrov: Maqedonia e Veriut do të vazhdojë rrugën evropiane

admin

Vdesin 6 pacient me koronavirus në Maqedoni, në total 44 viktima

admin

Maqedoni, vdes një person në izolim i cili mund të jetë viktimë e koronavirusit

admin

Shkelën orën policore, arrestohen 21 persona

admin