Hetimi i produkteve të rreme kundër koronavirusit

Autoritetet rregullatore evropiane kanë filluar një hetim mbi importin e produkteve të rreme të koronavirusit që janë joefektive dhe madje edhe të dëmshme për shëndetin, tha Zyra Evropiane për Shpërndarjen e Kundërvajtjeve Financiare (OLAF).

Produktet e konfiskuara përfshijnë maska, pajisje mjekësore, dezinfektues dhe produkte sanitare dhe teste.

Në vendet e BE-së, maskat mbrojtëse të rreme u shitën në internet për midis pesë dhe 10 euro, rreth tre herë më të shtrenjta se zakonisht.

“Përveç që janë kryesisht joefikase kundër virusit, këto produkte gjithashtu nuk plotësojnë standardet e BE-së, duke dëmtuar potencialisht shëndetin tonë. Për shembull, ato mund të shkaktojnë një infeksion të rrezikshëm bakterial, “tha OLAF në një deklaratë.

Këto produkte të rreme hyjnë në Evropë përmes shitjeve në internet, mbërrijnë me postë ose shërbim korrier, por edhe me kontejnerë me certifikata ose kanë një deklaratë për produkte të tjera. Ato më pas gjenden në kanale normale të shpërndarjes ose në tregun e zi.

Related posts

Spanja tejkalon Italinë, e para në Evropë nga numri i të infektuarve me Covid-19

admin

BB do të suspendon përkohësisht borxhet e vendeve të varfra

admin

Qendra e Brukselit shndërrohet në zonë për këmbësorë

admin

Bosnje Hercegovina dhe 5 shtete të tjera konfirmojnë vdekjet e para nga Koronavirusi

admin

Italia regjistron numrin më të ulët të viktimave që nga izolimi i 8 marsit

admin

Gjermani, piku i infektimit me koronavirus pritet në muajin qershor

admin