Banka Popullore e Maqedonisë miraton lehtësime për personat dhe kompanitë që kanë kredi

Banka Popullore e Maqedonisë ka vendosur të mundësojë fleksibilitet më të madh për bankat dhe shtëpitë e kursimit, për të lehtësuar barrën financiare të huamarrësve.

Këshilli i Bankës Popullore mbajti një seancë të jashtëzakonshme elektronike, në të cilën miratoi ndryshime rregullatore që synojnë të lehtësojnë përkohësisht barrën financiare për qytetarët dhe kompanitë që kanë marrë kredi, të cilët tashmë janë duke u përballur ose mund të përballen me vështirësi reale në përmbushjen e detyrimeve të tyre, për shkak të përhapjes së coronavirusit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Megjithatë, cilat kompani dhe cilët qytetarë do të mund të përfitojnë, do të vendosë vetë Banka Popullore.

“Ndryshimet ofrojnë hapësirë ​​rregullatore shtesë për bankat dhe shtëpitë e kursimit për të ofruar kushte më të favorshme kontraktuale për kreditë ekzistuese për ata huamarrës – personat fizik dhe juridik të cilët deri para 29 shkurtit 2020 nuk kanë pasur probleme me pagimin e kësteve, d.m.th. kreditë e tyre nuk ishin klasifikuar si jofunksionale, dhe në periudhën e ardhshme mund të përballen me vështirësi reale në përmbushjen e detyrimeve të tyre”.

“Në mënyrë të veçantë, ndryshimet nënkuptojnë një fleksibilitet më të madh për bankat dhe shtëpitë e kursimeve për të ndryshuar kushtet dhe kushtet e ripagimit të kredisë në një mënyrë më të favorshme për klientët, në varësi të vlerësimit të nevojës dhe aftësisë financiare të secilit huamarrës individual. Kushtet më të favorshme mund të nënkuptojnë shtyrjen e përkohshme të pagesës (periudhën grejs), zgjatjen e shkallë më të ulët të kamatës, miratimin e një kredie të re më të favorshme për mbylljen e asaj ekzistuese, etj”, thonë nga Banka Popullore.

Ata shtojnë se e ndjekin vazhdimisht zhvillimin e ngjarjeve dhe rreziqet potenciale mbi ekonominë e vendit./Telegrafi/

Related posts

Lehtësim i mundur i masave në segmentet më pak të rrezikshme

admin

Duka gjatë raportimit ditor: Qytetarët që kanë simptome të paraqiten te mjekët amë

admin

Mickoski kërkon dorëheqjen e anëtarëve të Komisionit për Sëmundje Ngjitëse

admin

Maratona e Ohrit, do të zhvillohet në muajin gusht

admin

Ora policore, 35 shkelje gjatë 24 orëve të fundit

admin

Përgjegjësi penale-juridike për mosrespektim të orës policore

admin