Filipçe: Kulmi i sëmundjes për afro një muaj, pritet që në vend të ketë rreth 2.000 të sëmurë nga Kovid-19

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe pret që në vendin tonë të ketë rreth 2.000 të sëmurë nga Kovid-19 dhe për një muaj të jetë kulmi i sëmundjes por nuk rekomandon që qytetarët këtë ta marrin si të saktë sepse bazohet në supozime.

“Secila virozë ka kulmin pas çka ulet numri i të infektuarve. Është rëndë të parashihet se kur do të jetë kulmi në vend dhe këtë që po e them duhet të merret me rezerva sepse bazohet në disa supozime, vlerësime dhe matematika. Ka mundësi që numri i të sëmurëve në shtetin tonë të arrijë deri në 2.000, ndërsa kulmi të jetë për rreth një muaji prej tani”, tha Filipçe në përgjigjen e pyetjes në konferencën për medie në Qeveri.

Related posts

Filloi seanca e Këshillit të Sigurimit, nuk marrin pjesë Spasovski, Osmani dhe Filipçe

admin

MPB ka ngritur 77 padi penale për shkeljeve të masave për mbrojtje nga coronavirusi

admin

Spasovski: Nuk mund të gjithë të jenë të kënaqur nga masat ekonomike

admin

Ohri dhe Struga janë larg nga pritja e pushuesve

admin

22 raste të reja me koronavirus, numri i përgjithshëm shkon në 70

admin

Mosrespektimi i vetizolimit, 4.000 euro gjobë për familjen nga Manastiri

admin