Italia miraton dekretin “Kuro-Italinë”, “injekton” 25 miliardë euro për ekonominë

Këshilli i Ministrave të Italisë ka dhënë miratimin për vënien në zbatim të dekretit “”Kuro-Italinë” me masat e parashikuara për t’u marrë me emergjencën e koronavirusit. Dekreti ka një fond prej 25 miliardë eurosh.

Dekreti do të ketë masa ndihmëse për familjet, sipërmarrjet, punonjësit e shëndetësinë. Nga ky fond, 10 miliardë euro do të shkojnë në ndihmë të sistemit të punës që punëtorët të mos humbasin vendet e punës ndërsa 3 miliardë euro për sistemin shëndetësor dhe Fondin e Mbrojtjes Civile.

Related posts

Ekonomia botërore, në krizë më të thellë se në vitin 2008

admin

Tërmet prej 4.3 ballëve godet Turqinë

admin

Afrika mund të regjistrojë “190,000 viktima nga koronavirusi” brenda një vit

admin

Frontex: Po shtohet numri i refugjatëve drejt Evropës

admin

Zelanda e Re ul pagat për 20 për qind për 6 muajt e ardhshëm

admin

Conte: Kriza më e rëndë që nga Lufta e Dytë Botërore

admin