Kreu i KSHZ-së rekomandon shtyrjen e zgjedhjeve

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve i rekomandon institucioneve ta shqyrtojnë vendimin për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski thotë se para se gjithash është shëndeti i qytetarëve dhe se për çdo gjë tjetër ka kohë.
Me kokë të ftohtë dhe me logjikë të sillen vendime të logjikshme. Besoj se institucionet janë duke e ndjekur situatën çdo ditë. Shëndeti i qytetarëve është mbi të gjitha. Për çdo gjë tjetër ka kohë. Ne kemi reduktuar numrin e personave dhe aktiviteteve në KSHZ- deklaroi Oliver Derkoski, Kryetar i KSHZ-së.
Derkoski këto porosi i bëri në mbledhje të KSHZ-së, si pasojë e pamundësisë për të marr pjesë në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare. Kërkesat e KSHZ-së për kandidatët për deputet nuk janë shqyrtuar të gjitha nga Gjykatat Themelore. Derkoski i kujtoi organet gjyqësore se për një gjë të tillë i obligon ligji.
Janë të detyruar të na përgjigjen në kohë, apo thënë sipas ligjit brenda 24 orëve. Kjo kërkesë e jona është pa pagesë ashtu siç kishin dilema disa gjykatës se gjoja nuk janë bërë fletëpagesat për listat e kandidatëve etj. Është mirë të na përgjigjen në afat prej 24 orëve- tha Oliver Derkoski, Kryetar i KSHZ-së
Të hënën mblidhet Këshilli i Sigurisë Kombëtare tek presidenti. Temë diskutimi do të jetë situata me Coronavirusin dhe hapat e mëtejme të institucioneve.

Related posts

Maqedoni: Prej sot inspektorët në terren, për lokalet që punojnë pas orës 18 do të ketë dënime të mëdha

admin

BFI-ja sot hap dyert e xhamive për besimtarët mysliman

admin

Kartat e identitetit dhe patentë shoferët do të dorëzohen në adresa shtëpiake

admin

Virusi Korona po rrezikon shuarjen e zejtarive

admin

Halil Snopce pasi u be deputet vet, kerkon privilegje per deputet!

admin

Angellovska: Kemi tre skenarë për përballje me pasojat nga koronavirusi

admin