Qarkullimi rrugor pa pengesa në rrugët urbane dhe interurbane

Komunikacioni në rrugët e shtetit po zhvillohet pa pengesa, nëpër disa vende të lagështa.

Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare, nga e Maqedonisë së Veriut, nuk ka vonesa më të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.

LAMM rekomandon shpejtësi të adaptuar, respektimin e sinjaleve të përcaktuara të komunikacionit e veçanërisht drejtim të automjetit me kujdes, posaçërisht në rrugët nëpër gryka, ku ekziston mundësia e rrëshqitjes së dheut. Kjo vlen veçanërisht për pjesët rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Rruga R2332 Ohër – Resnjë, përmes parkut kombëtar Galiçnik (lidhje me R1307 Doganën – lidhje me A3 dhe R1301 – Tërpejcën), nga 02.05.2020 deri në 15.11.2020 është e hapur për komunikacion për të gjitha llojet e automjeteve.

NDALESË PËR AUTOMJETE TË RËNDA TRANSPORTUESE në rrugët shtetërore të Republikën e Maqedonisë së Veriut: Nga data 01.07.2020 filloi regjimi i përkohshëm i trafikut në periudhën e verës nga 01.07 – 31.08 në rrugët shtetërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut, i cili ndalon lëvizjen e automjeteve të rënda, pesha totale e të cilave kalon 15 tonë gjatë ditëve të fundjavës dhe për ditë me temperaturë jashtëzakonisht të lartë. Intervalet kohore janë si më poshtë: e premte: 17:00 – 22:00, e shtunë: 09:00 – 18:00 dhe e diel: 09:00 – 22:00.

Në ditët me temperatura jashtëzakonisht të larta, të përcaktuara nga Ministria e Shëndetësisë, ndalimi do të jetë i vlefshëm nga e hëna deri të enjten në periudhën nga 11:00 – 17:00.

Kufizimi nuk vlen për automjetet që transportojnë kafshë, lule, ndihma humanitare, drithëra dhe mallra që prishen, naftë dhe produkte të naftës, transportin e materialeve të rrezikshme dhe automjetet që kryejnë transport për kompani që kanë lidhur kontrata për projekte në rrugët shtetërore me Ndërmarrjen publike për rrugët e shtetit. NDALESË PËR AUTOMJETE TË RËNDA TRANSPORTUES në autostradën A2: Nga data 01.07.2020 regjimi i përkohshëm i trafikut në periudhën e verës nga 01.07 – 01.09 në autostradën A2 filloi të zbatohet: Shkup – Ohër – Shkup me të cilin është e ndaluar të drejtosh automjete të rënda pesha totale e të cilave tejkalon 7.5 tonë gjatë fundjavave. Intervalet kohore janë si më poshtë: e premte: 15:00 – 22:00, e shtunë: 07:00 – 12:00 dhe 18:00 – 24:00 dhe e diel: 07:00 – 22:00.

Ky regjim special i trafikut është futur gjatë verës me qëllim të shmangies së bllokimeve të trafikut në seksionin rrugor drejt vendit më të vizituar turistik në Republikën e Maqedonisë së Veriut, uljen e bllokimeve të trafikut në pikat pagesore dhe qarkullimin më të shpejtë të automjeteve dhe lëvizjen e pandërprerë të turistëve. Kufizimi nuk vlen për automjetet që transportojnë kafshë të gjalla, lule, ndihma humanitare, drithëra dhe mallra që prishen.

Në rrugën rajonale P2246 Boshkov Most – f Izvor në pjesën – f Lazarople, për shkak kryerjes së punëve ndërtimore në rrugë (asfaltim) nga 24.06.2020 (E mërkurë), komunikacioni do të jetë i ndërprerë tërësisht çdo ditë pune dhe të shtunën 11:00-13:00. Ky ndryshim i regjimit do të zgjasë deri në përfundimin e punëve ndërtimore.

Viadukt Trejd raporton se më 25.05.2020 filloi të kryejë aktivitete ndërtimore gjatë rindërtimit të një pjese të Rrugës shtetërore A2 – shtegu nga BS Viena Petrol/Kumanovë pranë fshatit Stracin, 16 km i gjatë, për të cilin do të ndryshojë regjimi i trafikut, për një periudhë prej gjashtë deri në nëntë muaj.

Viktoria Invest SHPK Elbasan – Filiali Shkup kryen punime ndërtimore në autostradën Kërçovë – Ohër, seksionet 4 dhe 5. Në seksionin 5 Podmolje – Ohër km.5 + 861 në km.9 + 835 do të ketë ndryshim të regjimit të komunikacionit të shënuar në mënyrë të duhur me shenja të trafikut. Ndryshimi fillon më 20.03.2020. dhe do të zgjasë deri në përfundimin e punimeve, për shkak të të cilave është përcaktuar nevoja për ndryshim.

Komunikacioni në rrugën R1107 Novo Lagovo – Vitolishtë nga 26.02.2020 do të zhvillohet në mënyrë alternative, në një korsi për shkak të punimeve ndërtimore në rrugë (gërryerje asfalti), për periudhën kohore prej 60 ditësh. Sinjalet e përshtatshme të komunikacionit janë instaluar në vendin e punimeve ndërtimore.

SHPK “Stanton Gradba” – Manastir njofton se për shkak të punimeve ndërtimore, përkatësisht rehabilitimit të rrëshqitjes së dheut (rrëshqitjes së dheut) në rrugën rajonale R1102, seksionin Veles – Gradsko (seksioni tranzit përmes Veles), nga 24.02.2020. do të ketë regjim të përkohshëm të ndryshuar të trafikut për sa kohë që zgjasin punimet e ndërtimit.

Shtrabag AG njofton se po kryen veprimtari ndërtimi në rrugën eksprese A4 pjesa Shtip – Radovish. Drejtuesve të mjeteve u këshillohet që të afrohen me kujdes në këtë pjesë dhe të vëzhgojnë sinjalet e vendosura të komunikacionit.

VK Ilinden – Strugë njofton se për shkak të punimeve ndërtimore, ndërtimi i rrugës për zonën ZTIZH Strugë në rrugën rajonale A2 s. Podmolje – Strugë ka regjim të përkohshëm komunikacioni. Në këtë vend janë instaluar sinjalet e përshtatshme të komunikacionit.

Related posts

Bekteshi jep lajm të madh për tetovarët. Fabrikë me 300 vende pune dhe investim 3.5 milionë euro

admin

Ndërron jetë edhe një paciente, 5 të tjerë lëshohen në kurim shtëpiak

admin

Mikiç: Masat e reja janë të domosdoshme

admin

Lehtësim i mundur i masave në segmentet më pak të rrezikshme

admin

Qeveria do ta rishqyrtojë mundësinë për heqjen e izolimit 14 ditorë për mërgimtarët

admin

Mustafa-Lajçak: Dialogu me Serbinë të fillojë shpejt dhe të rezultojë me njohje reciproke

admin