Komisioni për Sëmundje Infektive: Qeveria të vendos për kufijtë

Komisioni për Sëmundje Infektive (KSI) përsëri i ka besuar Qeverisë çështjen e kufijve. Burime të Alsat brenda KSI-së, brifojnë për një debat të nxehtë pro dhe kundër idesë për mbylljen e kufijve me Kosovën dhe Serbinë. Jo zyrtarisht mësohet se autoritet kosovare i kanë bërë me dijë autoriteteve në Maqedoni të Veriut se mbyllja e kufijve shkon në favor të tyre pasi vendi jonë është në situatë më të keqe me pandeminë se sa Kosova e cila radhitet e treta për nga përqindja e lartë e incidencës në Evropë. Disa anëtarë të KSI-së kanë ngritur dyshimet se pas këtij propozimi qëndrojnë qëllime politike dhe se për këtë duhet prononcohet ekskluzivisht Qeveria si organ që ekzekuton vendime politike.

Related posts

Bogovina e Tetovës vatër e re e koronavirusit, të paktën 10 të infektuar dhe 156 në izolim

admin1

Dy persona e kanë humbur jetën, 44 raste të reja, gjithsej 329

admin1

Sot qeveria mori masa për ndalimin e lëvizjes së qytetarëve për ditën e shtunë dhe të diel, ja nga sa ora ndalohet lëvizja

admin1

Vendimet e Qeverisë nuk respektohen në teren, Inspektoratet regjistrojnë shkelje të shumta

admin1

Arrijnë 5000 pasaporta në vendin tonë

admin

Hamit Hajrullahi: “Mançevski jep dorëheqje”

admin1