Gjenocidi demografik: Kinezët akuzohen për sterilizim të detyruar të grave!

Studiuesi gjerman Adrian Zenz në raportin e tij të fundit pretendon se autoritetet kineze po i stereliyojnë me forcë gratë në mënyrë që të zvogëlojnë rritjen e pakicave etnike në rajonin e Xinjiang.

Raporti, bazuar në një kombinim të të dhënave zyrtare nga rajoni, dokumentet e politikave dhe intervistat me gratë që i përkasin pakicave etnike , bëri që ligjvënësit nga disa vende të Amerikës së Veriut, Evropës dhe Australis të thërrasin Kombet e Bashkuara për të hetuar politikën e Kinës në rajon.

Lëshimi i raportit ka të ngjarë të zemërojë autoritetet kineze, të cilët mohojnë se ata po rrezikojnë të drejtat e grupeve etnike në Xinjiang, dhe dje i quajti të pabaza pretendimet e Zenz.

Autoritetet kineze kanë akuzuar më shumë se një milion Uighurs dhe pakica të tjera myslimane se janë burgosur në kampe “riedukimi”. Pekini i përshkruan ato lehtësira si qendra arsimore që synojnë t’i ndalojnë njerëzit të bashkohen në grupe terroriste.

Zenz pretendon se Ujguri dhe gratë e tjera të minoriteteve kërcënohen me burg nëse nuk e ndërpresin shtatzëninë, e cila nuk është në përputhje me kuotat. Sipas studiuesit gjerman, njoftimet për kampe bazohen në dokumente publike që ai gjeti në internet.

Sipas Zenz, një numër grash iu dhan spirale kontraceptive dhe disa u thanë atyre se ishin për sterilizim .Ish të burgosurit janë diagnostikuar me ndërprerje të menstruacioneve.

Dokumentet e qeverisë së Zenz zbuluan se gratë nga disa grupe minoritare në zonat rurale shpesh dërgoheshin për ekzaminime gjinekologjike dhe duhej të “kalonin” një test shtatëzënie dy herë në muaj .

Zenz zbuloi se popullsia e disa rretheve në Xinjiang ku jetojnë pakicat etnike në 2017 dhe 2018 u rrit shumë më shumë se popullsia kineze Han. Aktivistët Ujgure, nga ana tjetër, pohojnë se Kina po përdor kampe për ” larje të trurit ” që synojnë shkatërrimin e kulturës së tyre dhe identitetin islam.

“Ekziston një frikë, bazuar në këto gjetje, se Pekini po ndjek një politikë të diçkaje që mund të karakterizohet në mënyrë themelore si genocid demografik ,” tha Zenz.

Ministria e Jashtme kineze pretendon se akuzat e Zenz janë të pabaza dhe se “aktorët me motive të fshehura” janë pas tyre.

Related posts

Arabia Saudite ekzekuton sulmuesin e tre valltareve

admin1

Gjykata turke do të rishikojë statusin e Hagia Sofias

admin1

Studimi, izolimi i vendeve evropiane ka shpëtuar 59 mijë jetë

admin1

104-vjeçarja italiane shërohet nga koronavirusi: “Mrekullia dhe shpërblimi”

admin1

Njoftim i rëndësishëm për kosovarët e mbetur në Turqi

admin1

Merkel futet në karantinë, mjeku i saj doli pozitiv

admin1