Kufijtë, për momentin nuk ka rekomandim për masa kufizuese

Ne jemi duke monitoruar nga afër gjendjen në lidhje me hapjen e kufijve dhe po diskutojmë intensivisht në mënyrë bilaterale me përfaqësuesit e vendeve përreth, por deri më tani nuk ka asnjë rekomandim që do të buronte nga analiza e rasteve tona që do të vendosnim disa masa kufizuese shtesë, deklaroi sot ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

“Numri i të infektuarve në qytetin e Shkupit është në rënie të vazhdueshme, por kemi raste të reja edhe në qytete të tjera, në afërsi të Tetovës dhe Gostivarit, në Shtip jo shumë, por ka ende, si në Resnjë dhe Manastir. Dhe kjo ende mban numrin e të infektuarve pak më të lartë. Faktori i transemtimit gjatë ditës së djeshme përfshirë fundjavën kur kemi bërë analizën e fundit është nën një dhe është shumë e rëndësishme që të mbijetojë. Absolutisht të gjitha rastet janë rezultat i mosrespektimit të masave. Të gjithë duhet ta kuptojnë se kjo është mënyra e vetme për të dalë nga kjo krizë”, tha Filipçe para gazetarëve pas vizitës në Institutin e sëmundjeve të mushkërive te fëmijët – Kozle, që është qendër e re KOVID.

Situata është e ngjashme, thotë Filipce, në rajon, për të cilën, thotë ai, “kemi informacione nga vendet fqinje se numri i rasteve po rritet”.

Ai theksoi se pati bisedime dypalëshe intensive me përfaqësuesit e vendeve përreth. Tani për tani, theksoi ai, nuk ka asnjë njoftim nga ana jonë për sa i përket rekomandimit, i cili do të rridhte nga analiza e rasteve tona që do të futnin disa masa kufizuese shtesë.

“Virusi është këtu, nuk do të largohet, vetëm duke respektuar masat parandaluese do të dalim nga kjo krizë”, tha Filipçe.

Related posts

Shtabi i Krizave në Tetovë kërkon masa më të rrepta, ngjashëm si në Kumanovë

admin1

Davitkovski: Nuk mund pa bazë ligjore të ulen pagat e të gjithëve në sektorin publik

admin1

Ne MPB nje i punesuar me COVID 19

admin

Hiqet transporti ndërurban dhe urban në Kumanovë dhe mbyllen një pjesë e shitoreve

admin1

BE-ja pritet të vendos hapjen e negociatave me Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërinë

admin1

Komunikacioni në mbarë vendin po zhvillohet nëpër rrugë kryesisht të thata

admin1