Samiti BE-Ballkani Perëndimor, nën hijen e koronavirusit

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian dhe të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor, që synojnë anëtarësimin në BE, takohen sot në një samit online, i cili ka rënë nën hijen e pandemisë së koronavirusit.

Fillimisht ka qenë e paraparë që samiti BE-Ballkani Perëndimor, i pari në dy vjet, t’i përafrojë më tej gjashtë vendet me Evropën, përmes stimujve ekonomikë dhe reformave.

Por, takimi tani pritet t’i shmangë bisedimet për anëtarësim në BE dhe të përqendrohet në ndikimin socio-ekonomik të pandemisë së koronavirusit, e cila ka vrarë afro 140,000 njerëz në Evropë.
“Në luftën kundër COVID-19 [sëmundjes që e shkakton koronavirusi], Bashkimi Evropian dhe Ballkani Perëndimor janë të bashkuar”, tha BE-ja.

Deklarata u lëshua përpara takimit të përfaqësuesve evropianë me përfaqësuesit e Shqipërisë, Bosnjës, Kosovës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë.

Samiti është dashur të mbahet në Zagreb të Kroacisë, por do të mbahet online, për shkak të pandemisë.

Related posts

Gjermani, kërkohet me ligj të mbrohet e drejta e punës nga shtëpia edhe pas pandemisë

admin

Epidemiologu zviceran, Egger: Kufizimet mund të jenë të nevojshme edhe për dy vite

admin

Trump: Përpjekjet për krijimin e vaksinës janë projekti më i madh që nga Lufta e II Botërore

admin

Itali, vala e dytë e COVID-19 nuk do të ketë fuqinë e së parës

admin

Trump nënshkruan paketën e ndihmës prej 500 miliardë dollarësh

admin

Mbi 150 000 të vdekur nga Covid-19 në Evropë

admin