Kush është populli më i ndershëm në botë?

Nëse të humb diçka në Tokio, Japoni, me siguri që do ta gjesh shumë shpejt! Me një popullsi deri në 14 milionë njerëz, miliona sende humbin çdo vit.

Në vitin 2018, mbi 545,000 karta identiteti iu kthyen pronarëve të tyre nga Policia Metropolitane e Tokios.

Po kështu, 130,000 telefonë celularë dhe 240,000 kuleta u rikthyen. Shpesh këto sende kthehen në të njëjtën ditë që humbin.

Normat kulturore, fetare dhe policët miqësorë të lagjes, e bëjnë të lehtë këtë gjë në Tokio.

Ekziston një ide që japonezët motivohen nga “frika” dhe prirja e tyre është të mendojnë së pari për të tjerët, pastaj për veten.

Related posts

OBSH: Asnjë provë që Covid-19 transmetohet nga nëna tek foshnjat

admin

Italia skicon planin e rimëkëmbjes nga pandemia

admin

Mbi 4,5 milionë raste me COVID-19 në botë

admin

Profesori britanik tregon dallimin mes gripit dhe coronavirusit: Një person mund të infektojë deri në 59 mijë njerëz

admin

Ministrat e BE-së nuk pajtohen për planin ekonomik të ndihmës

admin

Nju Jork, sindroma e rrallë tek fëmijët me koronavirusin

admin