Komisioni Evropian: Vendet të koordinohen për hapjen e kufijve

Pas mundësisë së paralajmëruar për të hapur kufijtë austriakë për turistët gjermanë, Komisioni Evropian (KE) insiston për veprim të koordinuar të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian (BE).

Komisioni Evropian njofton që komisionari kompetentë, Tjeri Breton ka përcaktuar për javën e ardhshme video- konferencë me ministrat e Turizmit të BE-së për të analizuar sezonin veror.

Kontrollet brenda kufijve të BE-së duhet kryhen në mënyrë të koordinuar, menjëherë pasi të vlerësohet se gjendja epidemiologjike në rajonin fqinj përkon me rregullat e distancës fizike dhe zbatohet mjaftueshëm në të gjithë territorin, theksohet në kumtesën e KE-së.

Gjithashtu theksohet se kufizimet e udhëtimit duhet të lehtësohen në mes zonave ku koronavirusi i ri është më pak i përhapur.

Institucioni evropian për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC), në marrëveshje me shtetet anëtare të BE-së do të përgatisë listë të këtyre rajoneve.

KE, do të përgatisë propozime për lidhje komunikacioni në Evropë, në mënyrë që të planifikohet komunikacionin gjatë pushimeve verore.

Brukseli insiston që kthimi i lirisë së udhëtimit të bëhet gradualisht.

Related posts

Gjermania, e shqetësuar pas raportimeve për largimin e trupave amerikane

admin1

Bie çmimi i naftës, më i ulëti në 17 vjet

admin1

Pandemia/ Mjekët italianë: Jemi në fund të forcës sonë, pacientët po infektojnë stafin

admin1

​Michel: BE ka nevojë për qendër krize në nivelin e Bashkimit

admin1

Erdogan: Nëse Siri vazhdon të shkel marrëveshjen, do të paguajë çmim dhe do të ketë humbje të rënda

admin1

Britani,​18-vjeçari vdes nga koronavirusi

admin1