Pjesëmarrja e parë e Maqedonisë së Veriut në takim të NATO-s, si anëtare e barabartë

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov sot, me ftesë të Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, do të marrë pjesë në takimin e Këshillit  Atlantik të Veriut (NAC) në formatin e shefave të diplomacive, që do të jetë pjesëmarrja e parë e Republikës së Maqedonisë së Veriut në një seancë të Aleancës, si vend-anëtar i plotfuqishëm i NATO-s..

Pas anëtarësimit zyrtar të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO më 27 mars të vitit 2020 dhe pas ceremonisë së ngritjes së flamurit maqedonas në seli dhe komandat ushtarake të NATO-s, takimi i sotën është ngjarja e parë  punuese e ministrit Dimitrov, ku do të marrë pjesë aktive në diskutimin për çështje prioritare dhe  aktivitetet e Aleancës.

Related posts

Dimitrov: Nuk e kemi të qartë nëse BE-ja është serioze me ne

admin

Pendarovski cakton takim liderësh, do të shqyrtohet mundësia e shtyrjes së zgjedhjeve

admin

Izet Mexhiti falënderon votuesit, premton se nuk do t’i zhgënjej

admin

5 shkupjanë u dënuan me nga 2.000 euro: Nuk janë vetëizoluar

admin

Maqedoni, përmbaruesve u ndalohet veprimtaria deri më 30 qershor

admin

Tani në Gostivar dokumentet i merrni direkt “si në bankomat” (VIDEO)

admin