Filipçe: Kulmi i koronavirusit në shtet në fund të muajit prill

Filipçe: Kulmi i koronavirusit në shtet në fund të muajit prill

Kulmin e koronavirusit në shtet e presim për një muaj, në fund të muajit prill. Këto janë vlerësimet e epidemiologëve në pajtim me rritjen e numrit të pacientëve, por edhe në pajtim me masat që u vendosën në periudhën e fundit, para së gjithash në kufizimet e lëvizjes, në kufizimin e kontakteve sociale, theksoi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Ai theksoi se masat deri më tani të zbatuara janë të mjaftueshme dhe se ora policore, lëvizja e plotë e lëvizjes, kufizimi i lëvizjes së personave më të rritur se 67 vjet dhe mospërzierja e tyre me personat e moshës 18 vjeçare është diçka që presin të japin rezultate.

“Sinqerisht shpresoj se këto masa praktikisht do të japin rezultat në kuptim të kësaj dhe në periudhën që vijon të mos kemi rritje eksponenciale të numrit të pacientëve, por në mënyrë lineare dhe më pas ai numër të zvogëlohet”, shtoi Filipçe, duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve pas konferencës për shtyp në Qeveri.

Related posts

Vrimat në gypa e harxhojnë pjesën më të madhe të ujit të pijshëm në Maqedoni

admin

Shkup, të hënën nis dezinfektimi kundër mushkonjave

admin

I vjen keq por nuk kërkon falje për 27 prillin! Taravari shpreson që Mickoski të kërkojë falje në emër të partisë

admin

Kërçovë, gjashtë persona nuk e kanë respektuar orën policore

admin

Raca e Qenit të Sharrit rrezikon të zhduket

admin

Covid-19, 84 persona lëshojnë karantinën shtetërore

admin