Covid-19, OKB-ja kërkon 1,5 trilionë dollarë ndihma për vendet në zhvillim

Ekonomistët e OKB-së kërkuan sot 1,5 trilionë dollarë për vendet në zhvillim dhe anulimin e borxhit të tyre në shumën prej 1 trilion dollarësh këtë vit, për t’i ndihmuar ata të përballen me pandeminë e COVID-19.

Në një studim të ri të publikuar sot, Konferenca e Kombeve të Bashkuara për Tregtinë dhe Zhvillimin (UNCTAD) theksoi se pasojat ekonomike të lidhura me pandeminë e koronavirusit të ri janë gjithnjë e më të vështira të parashikohen, por është e qartë se gjërat do të përkeqësohen për ekonomitë në zhvillim.

“Edhe nëse planet stimuluese masive që po zbatohen aktualisht parandalojnë një periudhë të gjatë depresioni, ato nuk do të parandalojnë një recesion në ekonominë botërore këtë vit”, thekson studimi studimi.

Related posts

Propaganda ruse kundër Evropës në kohën e virusit Corona

admin

Kompanitë ajrore përballë krizës së borxheve

admin

Rritet numri i viktimave në Itali, shërohen mbi 8 mijë persona brenda 24 orëve

admin

Banka Botërore: Remitencat do të shënojnë rënie për 20 për qind

admin

Mbi 700.000 të infektuar në botë: Kina merr frymë – Evropa dhe Amerika zhyten në krizë

admin

Merkel me masa të reja, pavarësisht se gjermanët u binden rregullave

admin