Coronavirusi ka pastruar ajrin ne Evrope

Me futjen e kufizimeve të trafikut dhe aktiviteteve për shkak të koronavirusit, ndotja e ajrit është zvogëluar në zonat urbane në të gjithë Evropën, tregojnë imazhet më të fundit satelitorë sot. Imazhet satelitore tregojnë një ulje të niveleve mesatare të dioksidit të azotit të dëmshëm në qytetet e mëdha nga 5 deri në 25 mars.

Imazhet satelitore Sentinel-5 tregojnë një rënie në nivelet mesatare të dioksidit të azotit të dëmshëm në qytetet e mëdha, përfshirë Brukselin, Parisin, Madridin, Milanin dhe Frankfurtin, nga 5 deri në 25 mars. krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kjo përkon me prezantimin e masave për të kufizuar trafikun rrugor, burimin më të madh të dioksidit të azotit dhe uljen e prodhimit në bimë që lëshojnë gaze të dëmshëm.

Imazhet e reja, të lëshuara nga Agjensia Evropiane e Hapësirës (ESA) dhe të analizuara nga Aleanca Evropiane e Shëndetit Publik (EPCA), tregojnë për uljen e densitetit të gazit të dioksidit të azotit, i cili mund të shkaktojë probleme të frymëmarrjes dhe kancer.

Kushtet e motit ditor mund të ndikojnë në nivelin e ndotjes së ajrit, kështu që imazhet satelitore marrin mesatarisht 20 ditë dhe injorojnë të dhënat e marra gjatë ditëve me re.

Related posts

Di Maio: Shpresojmë që ndihma financiare europiane të arrijë para 2021-shit

admin

E keni parë si duket Dua në kopertinën e Elle?

admin

Turqia kapërcen pragun e 1 000 të vdekurve nga pandemia

admin

Sporti i çiklizmit sfidon pandeminë “Covid 19”

admin

Shtëpia e Bardhë: Amerikanët të përgatiten për një javë shumë të vështirë

admin

Mjekët kubanezë ndihmojnë Afrikën e Jugut në luftën kundër koronavirusit

admin