Nga sot ka filluar llogaritja verore e kohës

Nga sot është rikthyer ora verore, ku në ora 02.00 të mëngjesit akrepat kanë lëvizur 60 minuta para, që do te thotë ora ka kaluar në ora 03:00.

Ora verore do të zgjasë deri të dielën e fundit të tetorit.

Prej shumë vitesh ndryshimi bëhet për të shfrytëzuar më shumë dritën e diellit dhe për të kursyer energji.

Që të dekretohet rregullorja duhet të miratohet nga Këshilli i BE-së dhe Parlamenti Evropian (PE).

Në 28 shtete anëtare të BE-së me rregulloren e bërë në vitin 1981, çdo vit e diela e fundit të muajit mars akrepat janë shtyrë një orë përpara, ndërsa të dielën e fundit të tetorit akrepat një orë pas.

PE në vitin e kaluar kishte pranuar vendimin që parasheh t’i jepet fund ndryshimit të orës në mbarë BE-në.

Në sondazhin e bërë nga KE për orën verore kishin marrë pjesë 4,6 milionë persona.

84 për qind të qytetarëve ishin kundër llogaritjes së ndryshme për verën dhe dimrin.

Related posts

Brenda gjysmë ore, merr kredi pa interes deri në 500 mijë euro, kjo është Zvicra

admin

Trudeau: Mbyllja e ekonomisë do të zgjasë edhe disa javë

admin

Italia kalon kufirin e 20 mijë viktimave nga koronavirusi, 566 vetëm sot

admin

SHBA, rënie e numrit të viktimave nga COVID-19

admin

Guterres: Mungesë bashkëpunimi në luftimin e pandemisëI

admin

Çfarë është Hantavirusi, virusi që thuhet se u rishfaq në Kinë?

admin