Në Shkup ndërtohet spital i përkohshëm për të ndihmuar në gjendjen me Covid -19

Ministri Shëndetësisë, Venko Filipçe bëri të ditur se afër Klinikës Infektive në Shkup ndërtohet një spital i përkohshëm me kapacitet deri në 130 shtretë spitalor.

“Me këtë spital spitali mbrohet nga mbipopullimi dhe i jep ekipit mjekësor mundësinë për të shpërndarë siç duhet burimet e tyre në luftën për të paranaluar dhe mbrojtur popullsinë kundër coronavirusit”, thotë Filipçe, njofton Telegrafi Maqedoni.

Filipçe thotë se gjatë këtyre ditëve ka pasur përpjekje të mëdha njerëzore dhe bashkëpunim të shkëlqyer ndërinstitucional. Ai falënderoi të gjithë që kanë marrë pjesë në këtë proces.

“Me ndihmën e Ushtrisë dhe makinerive të saj, ekipet e NP “Rrugë dhe rrugica” dhe inxhinierët nga Njësia e Projektit në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë përgatitën fushën-terrenin në kohë rekorde dhe siguruan qasje në Sëmundjet Infektive dhe Klinika Febrile për menaxhimin e shpejtë të coronavirusit”, shkruan Filipçe./Telegrafi/

Related posts

Ejup Alimi dhe Ismet Guri dënohen me nga 3 vjet e 6 muaj burg për manipulime zgjedhore

admin

Si t’i shëroni duart e thata të cilat i keni dëmtuar me larje të tepërt?

admin

Këto janë kafshët më të pabesueshme që keni parë ndonjëherë (FOTO)

admin

Rhian e vajton karantinën, pozon në të brendshme (FOTO)

admin

Bota në karantinë! Koronavirusi, psikiatri: Vetmia është ngjitëse

admin

Hiqen ndalesat për qarkullim të kamionëve në vendet më të larta

admin