Qeveria solli dekret për shfrytëzimin e objekteve hotelierike për karantinëAlsat

Qeveria në seancën e djeshme  solli Dekretin me të cilin me ligj mundësohet që personat të vendosen në izolim të rreptë (karantinë) edhe në objektet hotelierike (hotele, motele).

Për objektet e konfirmuara në këtë dekret me fuqi ligjore konfirmohen regjimet për sigurim, hapësirat e veçanta për personat të cilët tregojnë simptoma të virusit, kritere të të ushqyerit, dërgesë të pakove për nevojat e personave të cilëve u është përcaktuar masa e izolimit të rreptë (karantinë), masat për dezinfektim, puna e personelit ose vullnetarëve, grumbullim të mbeturinave dhe punëve tjera të nevojshme teknike.

Transporti i personave të cilëve u është përcaktuar izolimi i rreptë (karantinë) nga vendkalimet kufitare deri tek objektet do të zhvillohet në dy orare: në orën 10:00 dhe në orën 20:00.

Transportin e personave e siguron Sekretarit i përgjithshëm i Qeverisë.

Related posts

Filipçe: Në fund të javës do të diskutojmë për hapjen e kufijve

admin

Shënohet edhe viktima e tretë nga Koronavirusi në Maqedoni, vdes gruaja që ishte në respirator

admin

Bekteshi: Janë të pavërteta shifrat e Shoqatës së hotelerisë

admin

Mosrespektimi i orës policore, arrestohen 57 persona

admin

Kumanovë, në 24 orët e kaluara janë respektuar masat e orës policore

admin

Koronavirusi, mbi 7 mijë persona në vetizolim

admin