Nga nesër, platformë e unifikuar për mësim në distancë

Nga nesër do vendoset në përdorim platforma e unifikuar nacionale për mësim online e quajtur E-Klasa. Ministri i Arsimit, Arbër Ademi, njoftoi se në faqen elektronike www.eduino.gov.mk do të publikohen video-leksione me kohëzgjatje prej 15 minutash të përgatitura nga mësimdhënësit, për të gjitha klasat dhe për të gjitha lëndët.

Tashmë, sipas Ademit, janë paraqitur më shumë se 600 mësimdhënës të cilët kanë treguar gatishmëri për përgatitjen e këtyre materialeve dhe numri i tyre pritet të rritet. Këto mësimdhënës kanë paralajmëruar përgatitjen e rreth 1000 përmbajtjeve video-leksione të cilat do të kontrollohen dhe do të bëhet kujdes që të mos përsëriten. Për këtë, ministri i Arsimit thonë se janë njoftuar të gjitha shkollat në vend. Ndërkohë, ai shtoi se mësimi vazhdon edhe në distancë, nëpërmjet kanalit të parë dhe të dytë të servisit publik.

Platforma për mësim online është përgatitur nga Byroja për zhvillimin e arsimit dhe UNICEF.

Related posts

21 vjet nga demilitarizimi i UÇK-së, ja marrëveshja

admin

Masat konkrete për të ndihmuar sportin në Maqedoni

admin

Mickoski: Zaev dhe BDI i mundësuan biznesmenit DAKA të ndërtojë në Tetovë banesa në vlerë prej 200 milion euro

admin

Anulohet takimi i majit midis BE-së dhe Ballkanit Perëndimor

admin

Koronavirusi, kopshti zoologjik në Gjermani merr masa për mbrojtjen e kafshëve

admin

Maqedoni: Nuk do të ketë aplikim, qytetarët drejtpërdrejt do ti marrin kartelat pagesore

admin