Mbi 500 paraqitje për mosrespektim të masave nga punëdhënësit

Inspektorati shtetëror i punës njoftoi se qytetarët kanë paraqitur më shumë se 500 raste për mosrespektim të masave shtetërore si pasojë e pandemisë së virusit korona nga punëdhënësit.

-Punëdhënësit në vend që të lironin nga puna njërin prej prindërve që kanë fëmijë deri në moshën 10 vjeçe ose që kujdesen për sëmurë kronikë, kanë kërcënuar kërcënuar me largimin nga puna, tha në konferencën e sotme për shtyp, drejtori i Inspektoratit shtetërorë të Punës, Aljadin Avziu.

Janë paraqitur edhe raste mosrespektimin e rekomandimeve për kufizimin e numrit të punëtorëve dhe mbajtjen e distancës së duhur, dezinfektimin e rregullt të ambientit për punë si dhe për sigurimin e pajisjeve mbrojtëse.

Përveç faqes në internet, rastet mund të paraqiten edhe në numrin 151 31.

Related posts

Teuta Arifi vendos tu kthehet thenjeve profetike

admin

Shkup, policia kap hajdutin gjatë orës policore

admin

Bajrami shpërndanë maska dhe mjete mbrojtjëse për policinë në Tetovë

admin

Ora policore, regjistrohen 33 shkelje brenda 24 orëve të fundit

admin

BE-ja sot formalisht pritet të vendos për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut

admin

Ganiu: Ne pastrojmë, ju rrini në shtëpi!

admin