12,000 punonjës shëndetësie në pension i përgjigjen thirrjes për luftë ndaj koronavirusit në Britani

Britania tha sot se 11,788 doktorë, infermierë e punonjës të tjerë shëndetësie i janë përgjigjur thirrjes së qeverisë për t’u rikthyer në frontin e luftës kundër koronavirusit të ri.

Ministri i shëndetësisë Matt Hancock tha se 2,660 doktorë dhe rreth 2,500 profesionistë të tjerë shëndetësie ishin rikthyer në punë së bashku me 6,147 ish-staf infermierie që kishin hequr dorë nga pensionimi.

Hancock tha në konferencën për shtyp se qendra e panaireve Excel në lindje të Londrës do të kthehet në spital për pacientët e Covid-19 dhe kërkoi gjithashtu rekrutimin e 250 000 vullnetarëve të tjerë në shëndet të mirë për ndihmë në transportim e mjekimeve e makinerive për grupet më të rrezikuara. Ministri foli pas konfirmimit të numrit të sotëm të vdekjeve në Britani prej 422 – një rritje prej 87 në një ditë.

Related posts

Belgjika hap shkollat në maj

admin

Brazili vendi i dytë që regjistron mbi 50 mijë vdekje nga koronavirusi

admin

A mund të jetojë COVID-19 në produktet tona të bukurisë?

admin

Covid-19, rritet sërish numri i viktimave në Spanjë

admin

Propaganda Ruse kundër Evropës ne kohën e virusit Corona

admin

Namazi i teravive në Qabe gjatë Ramazanit do të falet pa praninë e xhematit

admin