Të burgosurat në Lipjan fillojnë prodhimin e maskave kirurgjikale

Në kuadër të implementimit të planit operativ “Corona Virus” me qëllim të mbrojtjes së të burgosurve dhe punonjësve të Shërbimit Korrektuese të Kosovës nga Pandemia “Covid-19”, të burgosurat në QKFL kanë filluar prodhimin e maskave kirurgjikale.

Për prodhimin e maskave kirurgjikale, me rekomandim të mjekëve profesionalë po përdoret material në të cilin nuk depërtojnë mikroorganizmat, pas kalkulimit të kostos së prodhuar, këto maska kushtojnë vetëm 0.10 cent për copë.

Shërbimi Korrektues i Kosovës përmes këtij prodhimi, synon në uljen e shpenzimeve ekonomike në maska kirurgjikale dhe në rritjen e nivelit të parandalimit nga pandemia “Covid -19” nëpër të gjitha institucionet korrektuese.

Maskat e prodhuara nga të burgosurat e QKLF-së, fillimisht do të përdoren për nevojat e të gjitha institucioneve korrektuese dhe atyre të paraburgimit, e nëse është e nevojshme edhe për institucionet të tjera shtetërorë.botasot.

Related posts

Limaj e quan lajm të mrekulleshëm shërimin e një të infektuari, bën thirrje të qëndrohet në shtëpi

admin

RASTI I FUNDIT ME KORONAVIRUS NGA PODUJEVA – KISHTE ARDHUR PARA DY JAVE NGA ITALIA

admin

Vjen sqarimi nga Qeveria: Letra e Kurtit për Mike Pence nuk kishte të bënte me Grenellin, por me Thaçin

admin

Kufizimi i sërishëm i lëvizjes së qytetarëve në Kosovë konsiderohet antikushtetues

admin

Hoti: Nuk i kemi lejuar dasmat, më 1 korrik bëjmë rivlerësimin e gjendjes

admin

Muhaxheri: Agim Veliu është arma më të cilën bëri ‘vetëvrasje’ Albin Kurti

admin