Sugareski: Nëse është e nevojshme do të ndalohet lëvizja mes qyteteve dhe fshatrave

“Nëse është e nevojshme, transporti i njerëzve midis qyteteve dhe fshatrave do të ndalohet”.

Këtë e paralajmëroi sot ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Qeveria ka miratuar masë për ulje në 50 për qind të numrit të udhëtarëve në transportin ndërurban dhe udhëtarët së paku dy metra të mbajnë distancë nga njëri-tjetri. Sipas rekomandimeve të Shtabit të krizës, Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria nëse konsiderohet se është e domosdoshme të ndalohet transporti i njerëzve midis qyteteve dhe fshatrave dhe kjo masë do të miratohet në mënyrë plotësuese”, tha Sugareski në përgjigjen në pyetjen e gazetarëve në një konference për shtyp në Qeveri.

Ai theksoi se për momentin konform rekomandimeve në fuqi është vetëm rekomandimi për ulje serioze të numrit të udhëtarëve në transportin ndërurban./Telegrafi/


Related posts

Shfuqizohet matura shtetërore, viti shkollorë mbyllet më 10 qershor

admin

Pas percarjeve te BDI-se Cair opozita gati te perfitoj ne zgjedhjet lokale

admin

RMV, Vazhdojnë dënimet për qytetarët që nuk respektojnë masat kundër virusit korona në RMV

admin

Dezinfektim dhe pastrim rreth tregut në Taftalixhe

admin

Dhjetë banorë të Strumicës janë dënuar me nga 3 mijë euro, nuk respektuan masat e Qeverisë

admin

Memeti: Me rëndësi detajet për rastet pozitive (VIDEO

admin