Mbërritën 40 shtetasit e parë nga jashtë, dërgohen në një hotel në Shkup

40 persona të cilët kanë hyrë në Maqedoni, në vendkalimin kufitar Deve Bair, janë dërguar drejt në hotelin “Ibis” në lagjen Taftalixhe të Shkupit, informon Zhurnal.

Si pjesë e masave për menaxhim me përhapjen e virusit, prej mbrëmë nga ora 21 hyri në fuqi ndalesa për lëvizje e qytetarëve në orët e vona. Është vendosur orë policore e cila do të vlejë nga ora 21 deri në ora 6 e mëngjesit.

Qëllimi i kësaj mase rigoroze, e vendosur për herë të parë në vendin tonë, është mbrojtje maksimale e qytetarëve. Me orët policore nuk do të përfshihen pjesëtarët e MPB-së, ARM-së, ekipet e zjarrfikësve dhe personat nga higjiena komunale të cilët punojnë në ndrime, ndërsa për personat mjekësor do të sigurohen legjitimime speciale. Ora policore nuk vlejnë edhe për ekipet e ndihmës së shpejtë, personat të cilët janë në gjendje të rëndë shëndetësore dhe duhet të shkojnë në dializë.

Për të gjithë ata që e shkelin këtë masë, do të ketë dënim me të holla apo me burg prej 1 viti.

Related posts

Ejup Alimi dhe Ismet Guri dënohen me nga 3 vjet e 6 muaj burg për manipulime zgjedhore

admin

Nga e mërkura mbajtja e maskave dhe dorezave e detyrueshme për qytetarët e Kumanovës, Tetovës dhe Prilepit

admin

Shoqata e Gjykatësve do të dhurojë 20% të pagave në Fondin e Solidaritetit për Kovid 19

admin

Spasovski apel qytetarëve te Kumanovës: Nuk ka hapësirë për panik

admin

Kovid-19, tre viktima dhe 18 raste të reja

admin

Po bëhen vlerësime nëse edhe në Kumanovë është i nevojshëm karantinimi

admin