Siguroni shkollarëve tuaj mësim të shëndetshëm dhe pozicion të drejtë gjatë qëndrimit ulur!

Fëmijët tuaj kalojnë shumë kohë në kompjuter dhe në tavolinën e punës, ndërsa gjithë këtë e bëjnë në pozicionin ulur?

Siguroni mësim të shëndetshëm dhe pozicion të drejtë të boshtit kurrizor dhe pengoni zhvillimin e problemeve siç janë shtrembërimi i kurrizit, dhembjet e shpinës dhe qarkullimi i keq i gjakut, transmeton Telegrafi.

Karrigia me mbështetëse të gjunjëve do të rrisë qarkullimin e gjakut dhe do të ndihmojë te shtangimi i personave të të gjitha gjeneratave.

Karrigia për mbështetje të gjunjëve është karrige ergonomike posaçërisht e dizajnuar, e cila mundëson uljen e drejtë dhe vertikale.

U është dedikuar atyre të cilët qëndrojnë gjatë ulur dhe atyre të cilët vuajnë nga simptomat që kanë të bëjnë pjesën e shpinës, siç janë dhembjet e shpinës.

Gjithashtu, qëndrimi ulur aktiv në këtë karrige forcon shpinën, gjë që ndikon në vigjilencë dhe përqendrim.

Gjatë uljes në këtë karrige, pesha është e shpërndarë në tri pika – në vithe, në nëngjunjë dhe në shputa, gjë që mundëson qarkullim më të mirë të gjakut në këmbë dhe rehati më të madhe.

Pjesët e mbigjunjëve nuk janë në pozicionin pingul në krahasim me pjesën e sipërme të trupit, por të anuara nga poshtë, gjë që mundëson qarkullim të papenguar të gjakut në këmbë.

Qarkullimi i mirë i gjakut ndihmon në përmirësimin e përqendrimit gjatë punës, por gjithashtu do të mbrojë këmbët tuaja nga çrregullimet të cilat i shkakton qarkullimi i keq i gjakut, siç janë zgjerimi i venave, ënjtja dhe dhembja e këmbëve.

Kur nuk e përdorni, këtë karrige mund ta palosni dhe ta vendosni në një qoshe, andaj ajo nuk do të zërë shumë hapësirë.

Kujt i rekomandohet përdormi i kësaj karrige?

Karrigen për mbështetje të gjunjëve e përdorin edhe personat të cilët vuajnë nga këto simptoma:

▪ shtrembërimi i kurrizit/qëndrimi i keq – në këtë karrige duhet ulur vertikalisht dhe është e vështirë të qëndrohet në pozitë të parregullt siç ndodh në karrigen standarde

▪ dhembjet e shpinës – ulja aktive forcon shpinën tuaj, aq më parë në pjesën e poshtme

▪ mungesa e përqendrimit me rastin e mësimit dhe punës – ulja vertikale ndikon mirë në vigjilencë dhe përqendrim. /Telegrafi/


Related posts

Modelja nuk përmbahet, publikon imazh në shtrat me partnerin

admin

E dashura e Boatengut di si ta kalojë karantinimin, ekspozon linjat perfekte të saj në “Instagram”

admin

Brenda shtëpisë së familjes Clinton në Washington FOTO

admin

5 Gjëra Që Të Shtyjnë Të Hash Tepër

admin

4 hapa të thjeshtë për të fshirë manikyrin pa dëmtuar lëkurën

admin

Mënyrat Natyrale Për Të Qetësuar Nervat dhe Durimin

admin