Sheqerinska: Ushtria do të sigurojë institucionet vitale shtetërore

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Sehqerinsa në një konfrencë për shtyp informoi se nga mbrëmë edhe zyrtarisht ushtria do të kuqet në ndihmë të institucioneve për ballafaqim me coronavirusin.

Ministrja informoj se në përputhje me këtë vendim është formuar Shtab operativ në mes ushtrisë dhe policisë.

“Në periudhën e ardhshme kemi vendosur fokusin në tre detyra kryesore. Detyra e parë është marrja nën kontroll të vendkalimeve kufitare nga ushtria. Detyra e dytë është angazhimi i përbashkët me ekipet mobilizuese ushtri-polici ku do të kontrollojnë hyrjet dhe daljet e vendbanimeve. Detyra e tretë është sigurimi i institucioneve vitale shtetërore nga ushtria, që deri më tani janë siguruar nga policia, siç janë Kuvendi, Qeveria dhe burgjet”, theksoi Sheqerinska.

Vendimi për të angazhuar ushtrinë nuk ishte e lehtë por ishte e justifikuar.

Sheqerinska shtoi se mediat janë të përjashtuar nga ora policore./Telegrafi/

Related posts

Filloi lehtësimi i masave

admin

Zgjedhjet, partitë me qëndrime të ndara para takimit

admin

Restorantet dhe ministritë, pa marrëveshje për masat

admin

Arrestohen dy persona në kufirin Maqedoni – Kosovë

admin

MPB: 83 persona nuk respektojnë orën policore, arrestohen 56 prej tyre

admin

Paralajmërohet vazhdimi i gjendjes së jashtëzakonshme edhe për 30 ditë të tjera

admin