Orë policore nga ora 21 deri në ora 6

Komisioni ka propozuar një sërë masash për parandalimin e përhapjes së koronavirusit. Propozimet janë që të ketë orë policore prej ora 21 deri në ora 6 të mëngjesit. Prej ora 6 deri në ora 21 të ndalohet grumbullimi në grupe. Gjatë asaj periudhe mund të shkohet vetëm në spital. Personat që duhet të shkojnë në dializë dhe kanë nevojë për ndihmë të shpejtë, mund të lëvizin në shoqërim më së shumti vetëm me dy persona. Nëse personat ndalen nga policia, ata duhet të tregojnë dokumentacion të mjekut se kanë qenë në mjek. Edhe drejtorët e IPSH të kenë lëvizje të limituar vetëm me dokument. Gjithashtu është kërkuar edhe kufizimi i barnatoreve kujdestare. Nga Kompanitë e taksive është kërkuar të kenë numër të kufizuar të makinave kujdestare. Ndalohet lëvizja e makinave publike prej ora 21 deri në ora 06. Ky është propozimi, i cili po diskutohet në seancën e Qeverisë, e cila filloi në ora 18.

Related posts

Dita e tretë e karantinës, Komisioni i Sëmundjeve Ngjitëse diskuton për masat

admin

Angelovska: Nga linja Kovid 1 e Bankës për Zhvillim janë miratuar 631 kredi pa interes

admin

Nuk respektojnë orën policore, arrestohen 102 persona

admin

Angelovska: Ekonomia në tremujorin e dytë të këtij viti do të ketë një rënie prej 15 për qind

admin

Fajon: BE nuk mund ta tradhtojë përsëri Maqedoninë e Veriut

admin

Deri tani në karantinat e Maqedonisë nuk ka të infektuar me coronavirus

admin