Gazeta Zyrtare shpall urdhëresat e para me fuqi ligji

Në Gazetën Zyrtare me Nr 70, me datën 19.3.2020 janë shpallur urdhëresat e para të qeverisë me fuqi të ligjit. Këto janë ndryshimet e para ligjore për të cilat ka marrë vendim qeveria pas shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme.Ekzekutivi ka ndryshuar ligjet që përndryshe janë përgjegjësi e legjislaturës – Kuvendit. Në të katër ligjet, ndryshimet e miratuara përkohësisht nga Qeveria janë të natyrës teknike. Gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, pezullohen provimet për ekspertizë, noterë, ndërmjetësues dhe provimin e jurisprudencës.

Related posts

Stoltenberg: Moment historik për Maqedoninë e Veriut, tani në NATO do të valojnë 30 flamuj

admin

Katica Janeva sot do të dëshmojë në rastin “Reket”

admin

Të mërkurën hapet aeroporti i Shkupit dhe Ohrit

admin

Rritet numri qytetarëve që do të vendosen në karantinë shtetërore

admin

MPB: Janë arrestuar 36 persona, nuk respektuan orën policore

admin

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi, sot viziton Kosovën

admin