Virusi na ndryshoi zakonet, nuk ka më dasma e festa, varrimet vetëm nga familja

Kovid -19 ka zhdukur ritet fetare dhe zakonet shqiptare.

Nëse në familjen tonë vinte në jetë një bebe të gjithë të afërmit me lule në dorë shkonin në spital për t’i uruar foshnjës jetëgjatësi.

Por tashmë bebin e sapolindur na spital nuk e sheh as babai,por vetëm mjekët dhe nëna.

Shoqëria jonë beson nëse data e dasmës ndryshon, sjell fatkeqësi tek çifti i ri. Por kjo bestytni në kohën e koronavirusit nuk besohet më. Agjencitë martesore po përballen me një lumë telefonatash ku nuset anulojnë datën e dasmës, për pasojë në këtë pranverë deri më tani Sonila Guberi,nuk ka dhënë asnjë fustan me qira.

Pas gëzimit të jetës,zakonet ndryshuar edhe tek fatkeqësitë njerëzore. Tashmë personi që ka ndërruar jetë shoqërohet vetëm nga familjarët,pra jo më shumë se 4 persona.

Ne po ndryshojmë kulturën dhe zakonet tona,kjo për të shmang kontaktin me shumë njerëz dhe për tu mbrojtur nga koronaviruesi. Një dasmë e anuluar sot sjell një familje të shëndetshme nesër./t.ch

Related posts

​Mustafa pjesë e Samitit të EPP-së

admin

Nga sot zgjerohet harta e zonave të gjelbra në Shqipëri

admin

Realizohet fluturimi i parë në Aeroportin e Prishtinës pas 3 muaj ndërprerje

admin

Arrestohen dy persona, tentuan në kalojnë ilegalisht kufirin në Hanin e Elezit

admin

PDK: Qeveria Kurti uzurpoi pushtetin dhe shkeli rendin kushtetues duke kufizuar lirinë e lëvizjes

admin

Kosovë, qeveria ndryshon orarin e kufizimit të lëvizjes së qytetarëve

admin