Stoltenberg i shkruan Spasovskit: Maqedonia është anëtarja e 30-të e NATO-s

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg ka njoftuar autoritetet e Maqedonisë së Veriut se vendet anëtare të NATO-s kanë përfunduar me ratifikimin e Protokollit për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO dhe Maqedonia e Veriut duhet të dërgojë dokumentin e ratifikuar.
“Sot, do të dërgojmë dokumentin tonë të ratifikimit në Uashington. Javën e ardhshme do të dorëzohen në Uashington dhe me këtë, Maqedonia e Veriut do të jetë vendi i 30-të i NATO-s. Është moment i madh historik. Është përmbushur qëllimi strategjik për stabilitet të shtetit dhe për siguri të qytarëve”, shkroi kryeministri teknik, Oliver Spasovski.

Related posts

Ora policore, arrestohen 134 persona

admin

Maqedoni: Nuk do të ketë aplikim, qytetarët drejtpërdrejt do ti marrin kartelat pagesore

admin

Ushtria punon për qasje shtesë në Klinikën Infektive

admin

Filipçe: Në 24 orët e fundit janë bërë 342 testime, 30 pozitivë

admin

PRESIDENTI DEKLAROHET PAS TAKIMEVE ME KRERËT E PARTIVE POLITIKE

admin

“Reket”, anulohet për më 26 mars, Janeva i takon grupit të qytetarëve me rrezik

admin