Hetimi i produkteve të rreme kundër koronavirusit

Autoritetet rregullatore evropiane kanë filluar një hetim mbi importin e produkteve të rreme të koronavirusit që janë joefektive dhe madje edhe të dëmshme për shëndetin, tha Zyra Evropiane për Shpërndarjen e Kundërvajtjeve Financiare (OLAF).

Produktet e konfiskuara përfshijnë maska, pajisje mjekësore, dezinfektues dhe produkte sanitare dhe teste.

Në vendet e BE-së, maskat mbrojtëse të rreme u shitën në internet për midis pesë dhe 10 euro, rreth tre herë më të shtrenjta se zakonisht.

“Përveç që janë kryesisht joefikase kundër virusit, këto produkte gjithashtu nuk plotësojnë standardet e BE-së, duke dëmtuar potencialisht shëndetin tonë. Për shembull, ato mund të shkaktojnë një infeksion të rrezikshëm bakterial, “tha OLAF në një deklaratë.

Këto produkte të rreme hyjnë në Evropë përmes shitjeve në internet, mbërrijnë me postë ose shërbim korrier, por edhe me kontejnerë me certifikata ose kanë një deklaratë për produkte të tjera. Ato më pas gjenden në kanale normale të shpërndarjes ose në tregun e zi.

Related posts

Virusi në botë, 100 mijë raste të reja gjatë ditës së fundit

admin

Erdogan: Nëse Siri vazhdon të shkel marrëveshjen, do të paguajë çmim dhe do të ketë humbje të rënda

admin

Centenoi: Do të dalim nga kriza me nivele të larta të borxhit

admin

FAO: Numri i të uriturve në Afrikë mund të rritet për pesëfish

admin

Kroacia hap kufirin për turistët sllovenë, së shpejti edhe për turistët tjerë nga BE-ja

admin

Modelja nuk përmbahet, publikon imazh në shtrat me partnerin

admin