Guvernatori i Kalifornisë: Qëndroni në shtëpi, virusi rrezikon 40 MILION BANORË!

Kalifornia lëshon urdhrin: Qëndroni në shtëpi

Kalifornia, shteti më i populluar i SHBA-së, lëshoi urdhrin “qëndroni në shtëpi”, si masë për frenimin e përhapjes së koronavirusit.

Guvernatori Gavin Newsom u tha banorëve se ata duhet të dalin nga shtëpia vetëm kur është e domosdoshme.

“Është një kohë kur duhet të bëjmë vendime të vështira. Duhet ta pranojmë realitetin”, tha ai.

Më herët, Newsom ka parashikuar se mbi gjysma e popullsisë prej 40 milionë banorësh e shtetit të tij do të infektohet me koronavirus, në dy muajt e ardhshëm.

Kalifornia është ndër shtetet e para amerikane që sjell kufizime të përgjithshme.

Në fillim të kësaj jave, Nevada ka njoftuar se bizneset jothelbësore do të mbyllen për 30 ditë.

Koronavirusi, i cili e shkakton sëmundjen COVID-19, ka vrarë 250 persona në SHBA dhe ka infektuar mbi 14,000 të tjerë.

Related posts

Varhej: BE-ja e gatshme të bashkëpunojë me qeverinë e re në Serbi

admin

Spanja gradualisht do të lehtësojë kufizimet

admin

Masat kufizuese në Los Anxheles zgjaten deri në fund të korrikut

admin

Shkencëtarët në shpella, për të parashikuar pandeminë e radhës

admin

Gjermani, për dy muaj priten rezultatet e para nga ekzaminimi i vaksinës kundër koronavirusit

admin

SHBA-ja akuzon dy persona për terrorizëm, pasi kërcënuan me përhapje të COVID-19

admin