Xhemaili: Çmimet e produkteve bazë të garantuara

Ministri Hisen Xhemaili sot nga afër ka inspektuar çmimet e produkteve bazë.

Sot nga afër kam përcjell punën e Inspektoratit shtetëror të tregut, që këto ditë është në punë të pandërprerë në mbikëqyrjen e vendimit që është miratuar nga qeveria me qëllim që të mos keqpërdoret situata aktuale në treg, si dhe të mbrohen konsumatorët në kushte të kërkesave të rritura për shkak të gjendjes me koronavirusin.

▶️Siç dihet tanimë, pas shpalljes së pandemisë nga OBSH, qeveria mori vendim për ngrirjen e çmimeve të produkteve kryesore përveç atyre që ka dëshmi se janë rritur faturat hyrëse.

▶️Inspektorët e tregut 24 orë në ditë janë në terren për të mbikëqyrë zbatimin e masave të qeverisë, sa i përket kafeneve dhe objekteve hotelierike si dhe çmimeve të produkteve nëpër supermarkete por edhe nëpër barnatore.

▶️Apelojmë deri tek qytetarët që të mos krijojnë panikë, duhet të jenë të qetë, të mos blejnë sasi të mëdha të produkteve, por të bëjnë blerje të arsyeshme, sepse prodhuesit e ushqimeve, distributorët, importuesit dhe supermarketet e mëdha, kanë mjaftueshëm produkte për të cilat kanë nevojë qytetarët.

Related posts

Ejup Alimi dhe Ismet Guri dënohen me nga 3 vjet e 6 muaj burg për manipulime zgjedhore

admin

27 vjet nga pranimi i Maqedonisë së Veriut në KB

admin

Ora policore në fundjavë, prej orës 19:00-05:00

admin

Spasovski: Shkurtohen pagat e funksionarëve të emëruar dhe zgjedhur, përfshi presidentin, kryeministrin, ministrat …

admin

Zaev: Vendos Qeveria për rrogat e administratës

admin

Zaev propozon masa ekonomike dhe thotë se zyrtarët shtetëror do të marrin rroga minimale

admin