Në Tetovë 16 persona ndodhen në vetizolim, kallëzim penal për një person i cili nuk respektoi rekomandimet

Sipas të dhënave që i bëri të ditur në konferencë për shtyp ministri për Punë të Jashtme, Naqe Çulev, në kontroll policor për shkak të vetizolimit janë gjithsej 173 persona.

Prej 173 personave, 16 janë nga Tetova. Për një person nga Tetova që nuk i ka respektuar rekomandimet ka kallëzim penal dhe Prokuroria Publike do të procedojë me rastin.

Personat që nuk respektojnë rekomandimet do të akuzohen sipas nenit 205 dhe 206 të Kodit Penal të RMV-së për përhapje të sëmundjes infektive dhe mosrespektim të udhëzimeve shëndetësore gjatë kohës së epidemisë.

Ministria për Punë të Brendshme hapi një linjë të posaçme dhe e-mail për informim dhe denoncim të mosrespektimit të masave që i ndërmori Qeveria për mbrojtjen nga përhapja nga coronavirusi.

Linja telefonike 0800 00201 do të punojë 24/7 dhe është në dy gjuhë, përkatësisht në gjuhën shqipe dhe maqedonase, kurse e-mail adresa është mvrinformaciiuslugi@moi.gov.mk.

Related posts

LSDM i përgjigjet Cërvenkovskit: Qëndrimet e Zaevit janë qëndrime të partisë

admin

Flamuri i Maqedonisë së Veriut ngritët para selisë së NATO-s

admin

Filpçe: Masat e orës policore do të vazhdojnë edhe muajin tjetër

admin

Orë policore nga ora 21 deri në ora 6

admin

“Lehtësime për shfrytëzimin e masave ekonomike”, firmat mund të bëjnë largime nga puna

admin

Kufijtë, për momentin nuk ka rekomandim për masa kufizuese

admin